over ons

over

Antiverkoopsticker.nl

Antiverkoopsticker begon doordat een vriendengroep ooit besloot om in plaats van abonnementen voor goede doelen aan de deur, juist anti-verkoop stickers aan de deur te verkopen. Mensen aan de deur konden de ironie hiervan wel inzien, wat leuke reacties opleverde. Bovendien leverde het genoeg op om van te leven wanneer de stufi op was.

De website Antiverkoopsticker.nl is opgericht omdat het verkopen van stickers aan de deur minder leuk werd in de winter. Een webshop was dus de logische volgende stap.

over Geefwijs

Antiverkoopsticker.nl is een onderdeel van Geefwijs. Je zou het misschien niet verwachten, maar geefwijs heeft als doel om de manier waarop naar goede doelen wordt gekeken te veranderen. De gedachte van geefwijs is dat er in Nederland niet meer, maar vooral efficiënter aan goede doelen gegeven moet worden. Wanneer iedereen die een anti-verkoop sticker op de deurbel plakt zich niet meer impulsief inschrijft aan de deur, maar bewust nadenkt over welke doelen het best bij diegene passen, levert dat twee voordelen op.

  • Het geld gaat direct naar het goede doel zonder dat tussen-organisaties hier een percentage afhalen.
  • Mensen kiezen minder impulsief welke goede doelen ze steunen, waardoor zij meer affiniteit hebben met de goede doelen.

Geefwijs doet dit door heldere informatie te geven over hoe het meest efficiënt aan goede doelen gegeven kan worden. We hebben een blog geschreven die op overzichtelijke wijze alle aspecten van ontwikkelingshulp behandeld. We hopen dat na het lezen hiervan mensen gemakkelijker een rationele keuze kunnen maken hoe zij iets willen bijdragen aan de wereld.

Link: geven aan een goed doel, waar moet ik op letten?